verhaal
Frieda

“Na al die jaren kunnen ze me bij De Ruyte haast blind adviseren”

Met een maatje 34 begeef je je haast automatisch op het pad van de kinderschoenen. Voor Frieda was het nooit een sinecure om een paar te vinden dat haar op het lijf geschreven is. Tot ze bij De Ruyte binnenstapte, waar ze letterlijk op maat geholpen wordt.

Met 50 paar schoenen in de kast mag je Frieda gerust een kleine schoenenaddictie toeschrijven. Al is ze best fier op haar zelf vergaarde huzarencollectie. Des te meer omdat het verhaal erachter op zijn minst opmerkelijk is. Frieda heeft een maatje 34, uiterst zeldzaam in het volwassenenassortiment. Bij De Ruyte kan ze op uitnodiging zelf haar schoenen komen kiezen en samenstellen. Op die manier is ze de eigenaar van enkele exemplaren die zo uniek zijn dat ze in theorie zelfs niet bestaan.

“Samen gaan we door de beelden van de collecties en bespreken we de keuze van het model, de kleur, de hak en het leer. Sam zorgt ervoor dat de schoenen vervolgens gemaakt worden in mijn maat.”

“Wat ze bij De Ruyte voor mij doen is uitzonderlijk. Elk jaar gaan ze verschillende keren de nieuwe collecties bekijken in het buitenland. Ze nemen dan foto’s en stellen die nadien voor aan mij. Samen gaan we door de beelden en bespreken de keuze van het model, de kleur, de hak en het leer. Sam zorgt ervoor dat de schoenen vervolgens gemaakt worden in mijn maat. Na zoveel jaren kennen hij en Leen overigens mijn smaak. Ik zou ze mijn schoenenkeuze blind toevertrouwen.”

Frieda kijkt met bewondering naar de gepassioneerde manier waarop Sam en Leen over schoenen vertellen. Vooral over de collecties van Del Carlo die Sam zelf mee vormgeeft, wil ze alles weten. “Ik ben ooit op een goed toeval bij De Ruyte terecht gekomen. Sindsdien ben ik er niet meer weg te slaan,” zegt ze. “Ik koop zes paar per jaar. De modellen van Del Carlo zijn pure perfectie. Dat is poëzie voor voeten.”

Of haar man overigens geen problemen heeft met Frieda’s schoenenobsessie? “Meer nog, mijn liefde voor schoenen heeft hem zelf naar De Ruyte geleid. Hij haalt de zijne nu ook uitsluitend hier in Belsele.”

“De modellen van Del Carlo zijn pure perfectie. Dat is poëzie voor voeten.”

- Frieda