verhaal
Lotte

“Als we ooit trouwen, dan haal je je schoenen bij De Ruyte”

Begin september trouwden Lotte en Oli. Op hun grote dag werd er aardig wat afgestapt. En dan heb je maar best goede schoenen aan: check!

Oli is vennoot interieurarchitect bij Man Architecten. Lotte heeft haar eigen yogastudio, Yogaloo. Allebei staan ze enthousiast en actief in het leven. Stilzitten zit er maar zelden in. Begin september trouwden ze en ook op hun grote dag mocht er gerust wat beweging zijn. Vijf locaties had het koppel uitgekozen, allemaal op wandelafstand van elkaar. “We wilden alles te voet doen, wat meteen een test zou zijn voor onze trouwschoenen”, lacht Lotte. “Zelf droeg ik een eenvoudige witte schoen van met een korte hak, speciaal voor mij gemaakt. Maar ik had ook het zekere voor het onzekere genomen en een extra paar sneakers gekocht, mochten mijn voeten het toch begeven. Je weet maar nooit.”

Lotte en Oli begonnen de dag thuis. Vervolgens ging het richting Lottes yogastudio voor fingerfood en drinks, waarna er met de familie werd geluncht in de Roze Patio. Het officiële gedeelte werd afgesloten met een ceremonie in Fabrieck om nadien de dansbenen te vinden in de Foyer. Lotte: “Die sneakers zijn gewoon in de zak gebleven, de hele dag en avond lang. Achteraf is het eigenlijk haast niet te geloven: ik heb pakweg vijftien uur overleefd op hakken, zonder enige last. Dan besef je pas de meerwaarde van een goede schoen.”

“Ik heb pakweg vijftien uur overleefd op hakken, zonder enige last. Dan besef je pas de meerwaarde van een goede schoen.”

Lottes uitverkoren paar was er een van Del Carlo. De zoektocht naar de perfecte schoen was nochtans geen sinecure. “Ik ben iemand die goed weet wat ze wil. Waar ik mijn trouwkleed zou kopen, dat stond vast. De eerste jurk die ik aantrok, was ook meteen de goede. Alleen schoenen kiezen, daar heb ik serieus op gevloekt. In de trouwwinkel heb ik ongeveer elk model gepast. Altijd was er wel iets dat wrong: de pasvorm, de stijl, de kleur, noem maar op. Uiteindelijk ben ik bij Schoenen De Ruyte beland. Mijn man had er enkele jaren geleden een paar gekocht, dat hij ook koste wat het kost wilde aandoen op onze trouw. ‘Jij moet je schoenen ook daar gaan halen’, zei hij.”

“Op een bepaald moment trok ik een beigeachtige schoen aan van Del Carlo. Een elegant model, mooi afgewerkt in leder. Eerder klassiek maar precies wat ik voor ogen had. En vooral: hij zat als gegoten, alsof je een sok over je voeten trekt. Perfect dus. Alleen de kleur mankeerde. Ik wilde een witte schoen. Daarop heeft Sam een stukje stof van mijn kleed meegenomen naar Italië. Hij is er ontwerper voor Del Carlo. Daar heeft hij mijn trouwschoenen op maat en in de juiste kleur gepersonaliseerd: fantastisch. Het grappige is trouwens dat de schoen een open neus heeft. Je ziet mijn tenen, juist het lichaamsdeel waar ik het meest onzeker over ben. En toch paste het gewoon. Die schoen was de enige waarvan ik iets had: dat is ‘em. Het is een eenvoudig model, maar je merkt aan alles dat het kwaliteit is.”

“Die schoen was de enige waarvan ik iets had: dat is ‘em. Het is een eenvoudige schoen, maar je merkt aan alles dat het kwaliteit is.”

-