verhaal
Inge

Als ik ’s morgens voor de spiegel sta, moet alles kloppen

Als kind passeerde ze regelmatig langs De Ruyte. “Hier moeten we toch echt eens naar binnen,” overtuigde Inge Hasevoet haar mama na de zoveelste passage. Nu, zoveel jaren later, is De Ruyte nog steeds haar vaste stek om op schoenenjacht te gaan.

Inge Hasevoet gaat gehuld in een aanstekelijk enthousiasme. Ze is een spring in ’t veld met een neus voor stijl en elegantie. Samen met haar man heeft ze een eigen optiekzaak. Haar liefde voor mode drukt ze door in elk detail van haar outfits. Inge wil van kop tot teen stralen, elke dag. Wat ze ook aantrekt, alles moet in evenwicht zijn.

Als we haar treffen, draagt ze een gestileerd jurkje met daaronder een casual witte sneaker. “Ik houd van contrasten die voor een mooi samenspel zorgen,” maakt ze ons meteen duidelijk. “Dit jurkje oogt heel keurig en sierlijk. Dan mag de afwerking wat pittiger: een hippe sneaker in plaats van een kokette hak.”

Een jurkje dat heel keurig en sierlijk oogt? Prachtig, maar dan mag de afwerking wat pittiger: een hippe sneaker in plaats van een kokette hak.

Bij De Ruyte vindt Inge altijd haar gading. Behalve op sneakers is ze verzot op botjes. “Sinds ik een tiener ben, kom ik hier. De schoen waar ik het meest van houd, is er eentje met de Melkweg op het leer geprint. De afwerking en het draagcomfort zijn ongeëvenaard. Ik heb dat paar nu ongeveer twee jaar in mijn kast staan, maar blijf het dragen. Zulke schoenen zijn zeldzaam, die geef je niet gauw op.”

Aangezien Inge zich zelf in een modebewuste wereld begeeft, is ze volledig mee met het verhaal van De Ruyte. “Ik laat mij graag omringen door mooie, kwalitatieve producten,” vertelt ze. “Zelfs buiten het werk, als het allemaal wat nonchalanter zou mogen, wil ik er piekfijn bijlopen. In mijn vrije tijd doe ik bijvoorbeeld aan wielrennen. Als ik de weg op trek, zorg ik dat alle elementen van mijn outfit op elkaar zijn afgestemd, van de helm tot de sokken. Ik houd van kleine details, en die vind ik ook terug in de collecties die Leen en Sam elk jaar naar de winkel halen.”

Ik laat mij graag omringen door mooie, kwalitatieve producten. Ik houd van kleine details, en die vind ik ook terug in de collecties die Leen en Sam elk jaar naar de winkel halen.

- Inge